Go to content Go to navigation Go to search

Истината за Nipsey Hussle и неговата смърт! R.I.P.

02.04.2019

 

Не е необичайно да чуваш, че рапърите излизат от квартала си, измъчвани от разказа, те се качват на мястото, което ги е издигнало. Nipsey Hussle представляваше Crenshaw в най-голяма степен. В неговите песни не се споменаваше само качулка, а място, където той се превърна от млад предприемач до номиниран по Грами рапър и завършен бизнесмен. На площада, където се намираше водещият му магазин за дрехи „Маратон“, беше същото място, където той израсна. Не е чудно, че е купил ъгъл на площада, преди да обяви, че е изпуснал „няколко милиона“, за да придобие целия площад. Nipsey, който непрекъснато проповядваше за стойността на собствеността на Черно, се бори срещу корпоративното джентрификация в квартала, в който е израснал на обикновенно ниво.

 

В неделя следобед, Nipsey Hussle беше смъртоносно застрелян на 33-годишна възраст в L.A. пред  собственият си магазин – “The Marathon Clothing”. Пред същия магазин,  започна професионалната му кариера като рапър и предприемач. Да се ​​каже, че смъртта му е просто загуба за хип-хопа, ще бъде напълно неуважително към работата му. Nipsey  беше фар за надежда, вдъхновение за вътрешните градове и лидер. Като художник, той въплъщава хип-хопа на West Coast по всякакъв възможен начин. Разказвач с просторен домашен глас, Nipsey Hussle пусна скъпоценни камъни за музикалната индустрия и улиците на същото дъх. “И откъде съм, убийството стимулира икономиката / плащам данъци в ъглите и пускам в работа, това е политика”, изрече той на “Hussle In The House”, мрачно предвестник на собствената си трагична съдба.

View this post on Instagram

3 Husslers 🏁

A post shared by Nipsey Hussle (@nipseyhussle) on

Индустрията на Nip е подобна на тази на Jay-Z, тъй като бизнесът му винаги е бил равен на музиката му. Развитието на революционната му смесица Crenshaw въплъти неговото самостоятелно смилане и нежелание да зависи от основен етикет. Печатайки 1000 копия на проекта, Nipsey стимулира $ 100 цената с безплатен частен спектакъл. В крайна сметка той привлече вниманието на HOV, който продължи да купува 100 копия. От магазина за дрехи до изтичането на последните му дни преживяванията и трудностите му доведоха Nipsey  до позиция, в която можеше да помогне на другите да избегнат същата съдба. След стрелбата си, комисарят на LAPD разкри, че той и представителят на Roc Nation трябва да се срещнат с градските власти, за да формулират как да ограничат насилието на бандата.

Смъртта на Nipsey Hussle не беше само загуба за хип-хопа, но смея да го кажа, загуба за човечеството. Неговата трагична смърт е загуба на лидер на общността с амбициозната цел за създаване на местна икономика, която да облагодетелства жителите му. Както Daylyt – или неговият полубрат Брадли – би казал, Nipsey Hussle е бил дух на качулка. “[Nipsey’s] като дух. Всеки път, когато виждате проблеми в квартала, се появява Nipsey, ”обяснява Дейлит, разкривайки дълбоко вкоренена истина. – Просто трябва да триеш случайно пожарен кран в качулката три пъти и той се появява… и той е като един от онези хора, които ще хванат Кръп и Кръв и ще ги съберат заедно.

Има много хора, които биха могли да гарантират за това твърдение. Наследството, което остави Нипси, ще бъде пренесено от феновете му, но също и от онези, които той докосна на лично ниво в собствената си общност. – Той се интересуваше от нас. Аз се грижа за него. Не разбираш какво означава той за нас – каза приятел от детството в раздразнителен разговор на мястото на смъртта му. – Няма много хора, които да вършат нещата, които е направил за нас. И независимо от това откъде е дошъл, той го е грижа. Той все още се приближаваше и подкрепяше всички.

Nipsey Hussle нае местни жители от квартала да работят в бизнеса си. Той се увери, че позицията на властта, която той поставя, в крайна сметка овластява другите. Всеки, който го познаваше, щеше да каже същото. Като сърцераздирателна, тъй като смъртта на Nipsey е, целта му надхвърля музиката. В краткия си живот той донесе промяна в квартала си, вдъхновявайки хората далеч отвъд своя регион. Независимо дали става дума за работа в общността като стартиране на STEM център за деца, или безценни скъпоценни камъни, които той е хвърлил за цената на поток, наследството на Nipsey е циментирано в умовете и душите на всички, които музиката и усилията на общността са докоснали. Почивай в мир, Nipsey Hussle!

News by : https://www.hotnewhiphop.com/


  •