Go to content Go to navigation Go to search

Lil Wayne съди Universal Music Group за печалби от Drake, Nicki Minaj и Tyga

05.04.2016

След като осъди Cash Money Records за $51 милиона миналата година, сега Lil Wayne заведе дело и срещу “кораба-майка” на Cash Money – Universal Music Group. Weezy твърди, че му се дължат пари за това че е открил и е ръководил лично артисти като Nicki Minaj, Drake и Tyga.

Wayne търси $40 милиона, които да покрият щетите и липсата на приходи, които UMG му дължи. Според твърденията му, парите които му се дължат са били използвани, за да помогнат на Cash Money да погасят дълговете си.

“Независимо че Universal знаеха че Lil Wayne държи правата на тези артисти, Universal и Cash Money сключиха редица споразумения, които използваха парите, които се полагаха на Lil Wayne, за да изплатят дългове на Cash Money. В резултат на това, 100% от парите на Lil Wayne бяха присвоени от Universal с цел да бъдат погасени дългове, които нито са в резултат на действията на Lil Wayne, нито са негово задължение.”, се чете в съдебния иск.

След като делото бе заведено, говорител на UMG се изказа по случая: “Тези искания са абсолютно безпочвени. Не сме изненадани, че научихме за това дело от медиите. Нямаме намерение да отдаваме значимост на този случай с повече публични коментари.”

Към момента никой измежду Lil Wayne, Drake, Nicki Minaj, Tyga и Birdman не е коментирал официално случая.

 


  •