Go to content Go to navigation Go to search

Honn Kong с интервю пред stuma : Много хора в България поддържат изкуствен стандарт

31.08.2015

honn

 

“А сега да видим моделите на продукцията. Трите имена:
– Митко, не му го знам второто.
– Лошо, лошо, другарю, лошо…”
Така започва един от летните хитове “Черно море” с Тодор Колев на Димитър Попниколов, познат като Honn Kong от град Петрич. Както той пее: “правя рап, а завърших транспорта, с тоя хит си изкарах курорта”. Това обаче не му пречи за кратко време да стане един от най-любимите рапъри сред подрастващите в България. Кариерата си започва като музикален продуцент, а тя включва над 90 авторски песни за хип-хоп изпълнители от Петрич, Сандански, Благоевград, Пловдив. Паралелно взима и участие в конкурса “Бийт мейкъри” в Серес (Гърция), където печели 4-то място сред 50 участници. В края на 2005 г. той започва да се изявява и като хип-хоп изпълнител под артистичното име Honn Kong.

С колоритния персонаж на героя на Мариан Вълев в сериала “Под прикритие” гръмва и следващият хит на рап звездата, а имено: “Куката”, където танцът на Куката става запазена марка към песента и нонстоп се върти по клубове и радия.
Като стил Хон Конг държи на различното и ново рап звучене. Текстовете му са свързани с актуални теми от живота днес, както и проблемите, които ни заобикалят. Димитър Попниколов е не просто рапър, той е млад и образован българин на новото време, който с творчеството си показва реалността в родината ни. Той създава официалния саундтрак към филма “Шменти капели” на Влади Въргала. Според критиците “Шменти капели” е една комедия за това, което стана пред очите ни, без ние да го разберем. Една кримка за обикновения човек, когото никой не успя да разбере. Един филм за нашето време и неговите престъпления. Една история за тайните, които силните не могат да скрият от слабите. Пътят на прехода на родната ни България.

Ето и линк към цялата статия:

www.struma.bg

 


  •