Go to content Go to navigation Go to search

Играта призова институциите да си свършат работата

25.02.2014

17366-Igrata-DEF

Един от най-известните рапъри у нас Ивайло Иванов- Играта се оказа, че е издирван от Интерпол. Как се е стигнало до международната заповед за арест разказа самият той в сутрешния блок на TV7 “Добро утро, България!”.

“Живеем в държавата на парадоксите”, заяви рапърът. Иванов разказа, че разбрал, че е издирван съвсем случайно при рутинна проверка на “Пътна полиция”. След проверка в РПУ му казали, че трябва да си направи справка в СДВР. Оттам обаче го успокоили, че е станала “фактологична грешка”.

Въпреки това обаче, младият мъж решава да иде провери в 3-то РПУ, където е направена адресната му регистрация, какво излиза при въвеждане на името му в системата. Оказва се, че действително е издирван от Интерпол и няма “фактологична грешка”. Става ясно, че данните на Иванов са откраднати от криминално проявено лице, което се скрива зад неговата самоличност.

От МВР прехвърлят отговорността за случая към централата на Интерпол у нас, от там пък връщат топката в МВР. Не става ясно обаче защо е издирван Ивайло Иванов и ако реално е пуснат за международно търсене преди три дни, никой не го е потърсил на личния му адрес или по друг начин.

Играта използва ефира на TV7, за да призове за помощ в разрешаване на казуса и многократно подчерта, че щем това може да се случи на него, то никой в България не е застрахован от подобна кражба на данни.

Ето тук TV7 можете да гледате интервюто с него .


  •