Go to content Go to navigation Go to search

Sunrise Project & Dj George “Атакуват” Стара Загора с разбиващо парти.

06.02.2009

flaqr-stara-zagora11

Стара Загора пригответе се 27.02.09 Клуб Фобия от 23:00 часа

Dj George и Sunrise Project – Хората на Изгрева(Минк и Четката), RaggaOne, Копие Крю(Хила и ГБТ) и Zigg, ще бъдат там за да ви накарат да се размажете на растърстващите им ритми.

Ще имате възможност да чуете много общи тракове, утвърдени класики, и нови неща.Шест МС-та един Dj в един клуб.
Внимание ще има “слънчево изгаряне” във късни часове !!!

SP (Sunrice Project) – БИОГРАФИЯ

Годината е 1995 първата вълна на хип-хопа залива България, тогава на бял свят се появява и групата „Съдба“ (Калая и Цецо) , дълбоката лирика и порчувствена музика, които правят им пробива път до сцената, което ги вписва в историята на пловдивския хип хоп като първата пловдивска група излизала на пловдивкса сцена пред публика. Това не остава незабелязано от медиите и е отразено от евроком телевизия.

Няколко години по късно а именно 1998 година Съдба намират подржници на идеята в лицето на „Реална опасност“(Mink,Четката & Чушката) тогава, а в днешни дни „Хората на Изгрева“(Мink&Четката). Двете групи съвмесно дават началото на леибъла SP (ЕС ПИ), занимаващи се изцяло и само със хип хоп музика.

Годината 1999 се оказва доста успешна за двете изгряващи групи след редици покани за участия, които се увенчават с добър успех, телевизионните медий отново проявяват интерес към момчетата, като им дават поръчка за песен на която да се снима клип от телевизията. Песента е „Новия Век“ и така „Съдба“ заедно с „Реална опасност“ отново се вписват като първи във Пловдив с ХипХоп клип.

Нещата продължават да се развиват с пълна пара през 2000 година двете групи получават покана за участие в най-големия до тогава ХипХоп фестивал Клуб Ялта София, кадето вземат участие почти всички известни изпълнители от цяла България ( Spens , Димна завеса, Заплаха, Поднулата, Н.И.Ш.Т.О, X-Team, Хората от Гетото и т.н).

С времето SP се радва не само на успехите си от сцената а и на своето разрастване, към него се присъединяват нови изпълнители, както и хора които се грижат за развитието, мениджмънта и изявите, на целия лейбъл- Ragga One (първия рага и денсхол испълнител в България), Hilla& GBT(Копие Крю), Zigg&Baggio(Отряд от А град), Shorty& BigNouze (Протест), Стефчо и „Шефа“-създател на най-голямата интернет медия за ХипХоп www.359hiphop.com Борката, Брето заедно с Хората на Изгрева. Но за съжаление „Съдба“ и „Протест“ прекратяват дейност.

Нещата с българската ХипХоп сцена се развиват до толкова, че на нея се качват и изпълнители от цял свят сред които: Heltah Skeltah, Onyx, Das Efx, Lords of the Underground, Kurtis Blow, Jamalski, Slave Farm. В тези концерти звезди от лейбъла са канени да вземат участие като подгряващи изпълнители, начело с Хората на изгрева. Също така лейбъла може да се похвали с участия зад граница, а именно Четката(Хората на изгрева) два пъти канен в Македония и Минк(Хората на изгрева) в Сърбия.

През 2006 вече, Хората на изгрева сключват договор със компанията Бед Бъг за издаване на първия офицялен албум „Терапия“.Пъвия тираж се изчерпва в следствие, на което албума се приздава. С издавването на албума последва и заснямането на клип към песента „Mcz“ които се излъчва в ефира на музикалната телевизия ММ. Групата гостува на предаванията B-side и Културистика. Екипа на културистика се заема със направата на клип към песента „Крещя“ която е с участието на Hilla. Песента също се завърта в ефира на ММ.

2007 е годината Минк издава албума „С ясен поглед напред“, към които също се заснема клип на песента „3 пътеки“. Същата година GBT издава инструментален албум озаглавен “От другата страна 1”. Година по късно2008 лейбъла SP издава първата си компилация „SP all stars 1, вкоято участват всички изпълнители от леибъла(Хората на изгрева , RaggaOne, Копие крю, Zigg&Baggio)През същата година Четката участва в две песни „Ракия по пладне“ и „Пак бири“от албума на Поднулевия (ХипХоп енциклопедия), към които се заснемат клипове .

През годините SP влизат в колаборация с голяма част от българските хип хоп изпълнители сред които са: Ударната група, Дис, DJ Darkstep, MD Beddah, Dog Squad, Starterass(X-team) и др.През 2008 година Минк и Трина създават Bad noize records, в които първия официален член е DJ George.


  •